Top Ad 728x90

14 Ogos 2018

, ,

Rujukan Soalan Exam Penolong Pegawai Tadbir N29



Kenapa jangan guna rujukan exam
tahun 2016/17?

Macam yang anda tahu, exam PPT N29
ni last sekali dibuat pada tahun
2016 (Disember). Jadi kalau cari
di internet, banyak sharing calon
tahun 2016 punya.

Guna rujukan yang ini;
http://semakan.info/ppt/28
.
Banyak isu dah lapuk dan dah
tak ada tahun ni. Contoh mudah

> Soalan berkaitan menteri kabinet.
Memang tak leh guna sebab menteri
dah berubah
.
> Soalan berkaitan GST. Memang
dah tak boleh guna sebab GST
dan jadi 0 rated.

.
Jadi soalan berkaitan pengiraan
GST, maklumat GST dah tak
boleh guna.

.
Eh soalan kali ni berkaitan
SST ke?
.

Opss! Jangan risau lah!

Konpem tak ada soalan berkaitan
SST sesi 15 Ogos ini :)
.

Sebab SST masih baru dan belum
ada kenyataan rasmi detail
tentang SST (finale) daripada
kerajaan.
.
Jadi soalan tu tak valid lagi
(belum sampai) untuk exam
15 Ogos ini.
.

Banyak lagi sebenarnya 'trick'
untuk persediaan exam 15 Ogos
ni. Kita share atas pengalaman
bersama calon sejak tahun
2008. Mesti ada advantage
sikit kan :)
.

Ini rujukan terkini PPT N29 untuk
anda. Studi yang ni ya;

[+] http://semakan.info/ppt/28

Salam sukses untuk anda!

Tim Infokerjaya

0 Comments:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.

Top Ad 728x90