Ahad, 8 Ogos 2021

Contoh Soalan Peperiksaan Pembantu Tadbir N19

 

Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk EXAM ONLINE Pembantu Tadbir (PERKERANIAN / OPERASI) N19 ?

 

Nota ringkas

Nota ringkas terutama seksyen penyelesaian masalah. Ramai calon dah lupa Matematik SPM kan?

Contoh Soalan

Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian

 

Jawapan & Huraian

Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan

 

Pakej rujukan ini khusus untuk peperiksaan PEMBANTU TADBIR N19 

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan PEMBANTU TADBIR ini. Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan PEMBANTU TADBIR N19 ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam latest akhir JULAI 2021 lalu.
 
 

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

Nota Ringkas!

Nota ringkas ni untuk persediaan pantas anda sebelum exam. Ianya akan menjimatkan masa dan menjadikan persediaan bacaan anda lebih tersusun dan terarah. Tujuannya supaya anda tak sesat jalan!

Contoh Soalan!

Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian. Kami pilih soalan yang skopnya pernah ditanya dalam sesi peperiksaan yang lalu. Jadi anda lebih faham dan tahu apa sebenarnya yang ditanya!

Jawapan & Huraian

Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan dan dapat belajar dengan lebih jelas setiap soalan yang ditanya!

 
 

 

 

0 Comments:

Catat Ulasan

Sila nyatakan NAMA PENUH anda apabila memberikan komen atau pertanyaan. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu sebelum disiarkan. Komen yang tiada nama akan dipadamkan. Terima Kasih.